tisdag 13 april 2010

Något som ovanligt som en feministisk man?


Artisten, Emil Jensen, figurerade i ett morgonprogram idag. Han blev överöst med kokmplimanger från lyssnare från olika håll. Det var kärlekssms och kärleksmail som öste in till radionredaktionen.

Så vad är hemligheten bakom Emils framgång? Är han helt fantastiskt för att han vågar ta ställning mot orättvisor? Är det för att han är en man som vågar säga att ojämställdhet är fel och faktiskt mena det han säger. Ja, jag tror det.

Han är inte som politiker som säger att jämställdhet är viktigt och sen stiftar lagar som försummar jämställdheten. (läs politiker som inte vågar ta ställning för fler kvoterade månader till pappor, att även föräldralediga ska få ta del av jobbskatteavdraget, att börsbolagen ska bli mer jämställda osv) Han är konsekvent i sina handlingar. Han ser också kopplingen mellan ojämställdhet och andra sorters orättvisor. Det är därför han också är antirasist, miljökämpe, homovän osv.

Heja Emil Jensen!

1 kommentar:

  1. Emil är så lugn och trygg i sitt sätt på något vis, han har pondus utan att vara gåpåig, och det är kanske det som gör en del av framgången?

    SvaraRadera