måndag 12 april 2010

Nej, det är inte kvotering.




Jag förstår inte hur debatten om kvinnors representation i börsbolaggstyrelser kom att handla om kvotering! Kvinnor har både erfarenheten, utbildningen och viljan att vilja vara med i börsbolagsstyrelsen och då handlar det om positiv särbehandling och inte kvotering.

Det är viktigt att påpeka det därför att "kvoteringsdiskussionen" har en tendens att osynliga att kvinnor faktiskt dominerar ekonomi, juridik och medicinutbildningarna idag. Kvinnor har kompetensen! Det handlar alltså inte om kvotering, utan om att göra medvetna val. Det handlar om positiv särbehandling.

2 kommentarer:

  1. Kvinnors representation i börsbolagsstyrelsen bygger även på att kvinnor inte på något vis har sämre kunskaper eller "kan" sämre än män. Därför borde rimligtvis kvinnor väljas in i styrelserna pga deras kompetens och inte på grund av kön. Ska vi kunna behandla män och kvinnor lika så ska det självklart ske utifrån att vi har MYCKET kompetenta kvinnor i Sverige!
    oK, nu är det bäst jag lägger ner min kommentar för den här debatten får mig att se RÖTT....

    SvaraRadera
  2. Jamen precis! och det därför som det borde heta just positiv särbehandling och inte kvotering. Det finns bara ett kön som kvoteras in i styrelserna och det är inte det kvinnliga!

    Så kanske vända debatten och prata om att KVOTERINGEN MÅSTE SLUTA!! (?)

    SvaraRadera