torsdag 29 juli 2010

Riktigt bra exempel

Hur jobbar man förebyggande i hbt-frågor?
Jo, man kan tex lägga ut följande text på sitt intranät. (vilket Unionens ledningsgrupp gjorde idag!)

Hos oss är alla lika mycket värda
I veckan är det Pride festival i Stockholm där Unionen deltar. Att må bra på och av jobbet är en mycket viktig fråga för oss som organisation. Det gäller självklart även här på vår egen arbetsplats.

För mig och för oss i ledningen är det självklart att vi är en arbetsplats utan fördomar och diskriminering där alla människor är lika mycket värda, oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet.

Vi tillbringar många timmar här på jobbet och har man en känsla av att man måste dölja något för att det inte är socialt accepterat så är det inte bra. Vi i ledningen vill att Unionen är en arbetsplats där du kan vara ärlig med vem du är och där du upplever att du duger som du är. Kort sagt - en arbetsplats där du mår bra av att vara.

På lördag är det Pride parad som går genom Stockholm. Både anställda och förtroendevalda i Unionen kommer delta i tåget. Ju fler vi är desto mer syns vi som organisation. Är du i Stockholmstrakten och har möjlighet att vara med och visa ditt stöd i paraden så gör det.

På Insidan och på Unionens externa webbplats hittar du mer information om vad som händer under Prideveckan. Paraden är på lördag och samling är kl 12.00 i Tantolunden. Christer Lindblad på Unionen Stockholm är kontaktperson för själva paraden. Skicka en e-post till honom så att han vet hur mycket tröjor och plakat de ska ta med.

Sommarhälsningar från Nils-Åke, kanslichef

4 kommentarer:

  1. Grymt! Vilken arbetsplats du befinner dig på ändå, det där hade inte kunnat vara realitet på många ställen runt om i landet! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Mikkan,
    Jo, vi har kommit en lång väg! Det är väldigt härligt att kunna visa på att arbetet mot diskrimierning inte är bara något som vi jobbar med på andra arbetsplatser utan något som Unionen tar på allvar även som arbetsgivare.
    Hälsningar/Shadé

    SvaraRadera
  3. Jag gick i pridetåget för första gången med ett "ekipage" i år. Då min flickvän är med i akademikerförbundet så blev det där vi gick iår, men nästa gång får hon följa med mig och gå hos er !

    SvaraRadera
  4. hoppsan, ser att jag är ett år för sen :)

    SvaraRadera