onsdag 14 juli 2010

Hur ni delar på hushållsysslorna avgör om du är nöjd med ditt förhållande

Nästan överallt i världen finns ett stöd för jämställdhet många är överens om att kvinnor ska kunna arbeta utanför hemmet.

Enligt undersökningen är de som lever i förhållanden där de delar på ansvaret för ekonomin och hushållet, mer tillfredställda än i förhållanden där kvinnan är hemma och mannen jobbar. Dessutom finner de flesta att det är lika viktigt med högre utbildning för kvinnor som för män.

Dessa är några av resultaten från en särskild rapport från Pew Research Centers Global Attitudes Project, som utförs i samarbete med International Herald Tribune. 22 länder är med i undersökningen som genomfördes 7 APRIL - 8 maj bland över 24.000 människor.

Trots dessa och andra uttryck för jämställdhet, tror de flesta runtom i världen ändå att ojämställdheten kommer att finnas kvar.

Många svarar att män får fler möjligheter, än lika kompetenta kvinnor, till välbetalda jobb och att livet är bättre för män än för kvinnor. Dessutom är det flest kvinnor som lägger märke till ojämlikheten än männen.

Du kan läsa mer om undersökningen här.

klicka på bilden så får du se hela tabellen i ett nytt fönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar